Liten men hög tårtbotten (15 cm)

image

Detta recept misslyckas aldrig! Är ungefär samma som tårtbotten lika delar men med exakta mått 😉 Blir en hög och fin botten! På bilden är det en botten med kakao i men inte i receptet. Byt ut 1/3 av mjölet och potatismjöl mot kakao för chokladbotten.

En liten tårtbotten (15 cm)
2 rumsvarma ägg
1 dl strösocker
0.5 dl vetemjöl
0.5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Värm ugnen till 175 grader (varmluft). Vispa ägg och socker mycket poröst, 3-4 min. Blanda ihop de övriga ingredienserna, sikta ner i smeten och rör till en slät smet. Häll upp i den smorda (inte bröade) formen. Grädda längst ner i ugnen i ca 20 min. Testa om kakan är torr. Stjälp omedelbart upp kakan när du tagit den ur ugnen. Låt svalna. Jag brukar frysa min botten för den är så mycket lättare att dela när den är halvfrusen.

Receptet kommer från klassikern Sju sorters kakor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.