Seven layer dip

image

En jättegod dipp som helst serveras i en fyrkantig form så man lätt får med av alla lager när man dippar! Mums! Serveras med nachos 🙂

Dippsås
Refried beans + Tacokrydda
Creme fraiche
Salsa
Guacamole
Riven cheddarost
Hackad rödlök
Hackade oliver

Enkel guacamole
Avokado
Vitlök
Limejuice
Creme fraiche
Salt och peppar

image

Päronmarmelad med ingefära till ostbrickan

image

Denna enkla marmelad slängde jag ihop i stugan när vi hade några päron över och skulle äta ost med kex. Den är fantastiskt god! Mycket billigare än att köpa marmelad också 🙂 Vi fick en sådan burk i julklapp och har längtat efter den sedan dess! Äntligen blev det av att göra egen och jag kan lova att jag kommer göra det snart igen då jag gjorde en mindre sats än i receptet nedan.

Päronmarmelad
500 g päron
1 lime, saften
1 msk finhackad ingefära
125 g syltsocker

Skala och tärna päronen. Koka med limejuice i ca 10 min. Tillsätt socker och ingefära, koka i ytterligare 2-3 min. Häll upp i väl rengjorda, varma burkar.