Sega Subway cookies

image

image

Ledig torsdag och grått höstväder, vad passar då bättre än att baka? Vi provar ett recept på Subway cookies.Vi blandar ner våra gamla, färgglada m&m som legat bortglömda i en burk i skafferiet. Succé! Det är jätteroligt och enkelt att baka dessa plus att de smakar förbaskat gott! 😀

Hur många kakor du får ut beror på om du gör dem enorma som vi gjorde eller i lite mer sansad storlek. Då skulle jag tro att man får ut 27 st (3 plåtar med 9 st).

1 sats
3.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl mjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 ägg
1 äggula
150 g rumsvarmt smör
2 msk ljus sirap
150 g m&m/annan choklad i bitar

Gör såhär
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Rör ihop de andra i en annan. Vänd ner de torra ingredienserna och rör ihop snabbt men ordentligt.

Klicka/rulla till kakor som ej plattas till. Grädda 10-12 min i 175 grader.

image

Nyckelpigekort till tvååring

image

Ett jätteroligt kort att göra var detta nyckelpigekort som jag gjort till barnens kusin på tvåårsdagen. En enkel och gullig idé tycker jag 🙂

Den svarta CS’ en är ett skimrande papper, sk bling. Det var svårt att fånga på bild men gav lite extra effekt till kortet.

Chokladbollar

image

Smarrigaste chokladbollarna med hasselnötter. Gillar verkligen detta receptet med marsanpulver och oboy! Roliga att göra med barnen 🙂

Ca 14 st stora
3 dl havregryn
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
3 msk oboy
3 msk marsanpulver (kallrörd variant)
2 msk mjölk/kaffe
En skvätt vaniljessens (alt vaniljpulver)
50 g hackade hasselnötter/pärlsocker att rulla i

Kör allt utom nötter/pärlsocker i matberedare tills det blir en fast deg. Rulla till stora bollar som sedan rullas i nötter/pärlsocker och ställs svalt till servering.

Äppelmos

image

Äppelträdet dignar av frukt och eftersom det är vår första gång vi har ett eget äppelträd provar vi oss fram till vad som passar bäst att göra av just våra äpplen. Mos fungerade i alla fall alldeles utmärkt!

Mitt recept är på mycket mindre socker än många andra. Därför har moset inte så lång hållbarhet. Vi fryser ner våra burkar och då går det utmärkt att spara in på sockret. Smaka dig fram! Glasburkar går fint att frysa men fyll inte ända upp för då kan de explodera. Man kan också frysa i tex plastpåsar för platta paket som tar lite plats i frysen och tinar snabbt.

Äppelmos
1 kg äpplen
0.5 dl vatten
2-3 dl socker

Skala, kärna ur och skär bort alla fula bitar från äpplena. Skär i lite mindre bitar och lägg i kastrull tillsammans med vatten och socker. Koka på låg värme tills äpplena är helt mjuka. Rör om några gånger under tiden så det inte bränns fast. Mixa/mosa till önskad konsistens (jag använde stavmixern). Häll upp på väl rengjorda burkar.