Dumlesnittar igen!

image

Dessa rackare är försvinnande goda men jag hoppas ändå det finns kvar några till helgen då barnen ska till fammo och farfar. Dottern vill nämligen gärna bjuda på dem då 🙂

Jag har justerat receptet lite och har tips på hur du undviker att de flyter ut, något som har varit ett problem ibland när man bakar dessa godingar. Läs allt här.

Nachotallrik a la Sapmi

image

Idag skulle vi äta nachotallrik med pulled pork, guacamole och andra godsaker. Men kycklingen glömde vi att inhandla och avokadon var omogen. Vi har däremot mycket rökt renkött och även rökt renkorv, gurppi, så jag blev sugen på att testa på att göra en tallrik m gurppi ist. Kombon blev oväntat god, äter det gärna igen 🙂

Midsommartårta

image

Vår midsommartårta! Den är fylld med glasscreme (marsankräm + vispad grädde) samt jordgubbsgrädde. Spacklade med grädde. Fingerskex runtom som fäster i grädden och hålls kvar fint av ett band. Spritsade grädde ovanpå och placerade jordgubbar innanför.

Använde mig av ett annat recept än lika delar till tårtbotten och det var mycket enkelt och gott, perfekt om man inte behöver en så hög botten.

Tårtbotten

4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Smöra och bröa en springform. Vispa ägg och socker mycket pösigt. Blanda de övriga ingredienserna. Sikta ner blandningen i smeten och blanda väl. Häll ner smeten i formen och grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Stjälp genast upp den när den är nygräddad.

Mors dag, flower pot card

image

Jag har glömt bort att visa några kort jag gjort. Det här är kortet min mamma fick på mors dag. Fick idén via Pinterest och det var verkligen kul att göra ett lite annorlunda kort! Min mamma har gröna fingrar och älskar blommor så jag tyckte det passade henne 🙂