Mumsiga matmuffins med ost och gustafskorv

image

Min man och våra barn älskar gustafskorv (hästkorv från Dalarna). Därför ville jag testa att göra matmuffins med den fyllningen. Jag och treåringen bakade dessa som är perfekta för henne att ta med som matsäck till förskolans skogsutflykter 🙂

Dessa muffins blev vansinnigt goda, testa gärna med någon annan fyllning om du, i likhet med mig, inte älskar gustafskorv. Receptet (var då med salami) fick jag tag i på fb och har bara justerat ytterst lite.

Ca 18 st normalstora muffins

3 ägg
1 1/2 dl creme fraiche
1 dl mjölk
1 msk honung
1/2 dl olja (jag använder raps)
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
100 g gustavskorv
150 g riven ost
Salt & peppar

Sätt ugnen på 175 grader varmluft

Vispa äggen med creme fraiche, mjölk, honung och olja. Blanda mjöl och bakpulver, rör mer det ihop med resten av ingredienserna.

Olja en muffinsplåt eller lägg i pappersformar. Fyll ungefär till hälften och grädda längst ner i ugnen i ca en kvart.

Perfekta att frysa!

Suovas kebab

image

En av de enklaste och godaste rätter jag vet. Tyvärr använde jag ett köpt pitabröd idag, om ni har tid så rekommenderar jag verkligen er att baka egna.

Idag blev det enklast möjligt med rökt renkött som jag skavde tunt och stekte i smör innan jag la ner det i pitabröd tillsammans med rester av gårdagens grönsallad, lite purjo och vitlöksdressing. Halleluja! 🙂

Dumlekakor med Noblesse

image

Skulle baka ett par kakor från systrarna Eisenmans bakbok ”Sommarens söta” men misslyckades så degen fick bli dumlekakor ist! 🙂 Använd en mördeg om du inte har en misslyckad kakdeg på lut 😉

200 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
(Ev 1 tsk bakpulver)

24 Dumle
24 Noblesse

Nyp ihop degen och låt den vila i kylen i ca 30 min. Rulla till en rulle och dela i 24 delar, tryck ner i en form och lägg i en dumlekola i varje. Grädda i 5-10 min på 200 grader och lägg på en Noblesse medans de fortfarande är varma.

image

image

Salta våfflor och kolapaj

image

Våffeldagen idag och visst serverade jag våfflor till middag. Vi åt inte de traditionella ”efterrättsvåfflorna” utan toppade med creme fraiche, räkor och finhackad rödlök. Mums! Jag och min man uppskattade verkligen dessa, treåringen föredrog blåbärssylt och ettåringen åt våffla, räkor och gurkstavar med god aptit 😀

image

En kolapaj hade vi också fått ihop! Otroligt god men nästa gång ska jag servera den med fler bär och glass 🙂 Jag gjorde pajskalet av en kakdeg som skulle blivit nåt annat men fick sluta såhär, i övrigt följde jag detta recept.