Legoförvaring av tyg (reseförvaring)

image

image

Jag syr sällan men önskar att jag vore duktigare på det! Jag tyckte vi behövde en tygpåse till legoförvaring av det nya glass-Duplot vi köpt inför den stundande semesterresan. Opraktiskt att ha dem i lådan!

Sagt och gjort,  jag letade upp en stuvbit (inköpt på Åhléns för ett par år sedan) och sen ville jag egentligen ha dragsko men det fanns inte i mina gömmor så istället fick det bli ett snöre som jag tror hört till en av min mans huvtröjor.

Barnen lät mig nästan sy ifred så det var snart gjort att sicksacka och sy ihop påsen.

Känner mig nästan lite nöjd även om det var fasligt enkelt 😀

Tavla med text och kortleksbok, kärleksgåvor.

Till vår bröllopsdag hade jag gjort ett par små presenter till min man. Den ena var en tavla där sången som framfördes under våg vigsel formats till ett hjärta med hjälp av sidan Tagxedo. Jag skrev sedan ut och ramade in den.

image

Den andra presenten fick jag tips om i den fina kreativa mammagrupp där jag är en av admins.

image

image

Man gör hål i en av jokrarna och använder som mall när man hålar de andra korten. Sedan skriver man ut text på datorn och klistrar fast på varje kort. Jag chalkade kanterna ned distressdyna först. En av jokrarna får man använda till framsidan. Med hjälp av ringar som går att öppna/stänga fäster man korten till en bok.

Jag tänkte först att det skulle bli svårt att komma på 52 skäl men det var faktiskt hur lätt som helst och det är väl ett gott tecken? ♥

Pärlskål

image

image

Vi gjorde skålar av pärlor häromdagen. Enkelt pyssel med barnen som är roligt och blir väldigt fint 🙂

image

Olja in skålen som får agera form. ”Ströa” med pärlor och se till att hela ytan täcks för att undvika håligheter i skålen. Ställ in dem i ugnen, 200 grader.

image

Det tar ungefär 10 min, passa så att de inte smälter för mycket! Låt svalna lite innan du försiktigt lossar dem, våra var väldigt lätta att få loss när vi oljat ordentligt. Handdiskas varsamt.

image

Redo för lördagsgodiset!

Tårta med godisgömma

image

Idag firar vi vår ettåriga bröllopsdag och vår sons dopdag. Självklart gjorde jag en liten tårta dagen till ära ♥♡♥

image

Tårtan består av citronbottnar enligt receptet tårtbotten lika delar som blir extra hög, jag delade den i fyra lager. Fylld med citronkolafluff och gräddnougatfluff, läs mer om recept på fluff. Spacklad med vit chokladkräm som man gör genom att vispa ihop:

100 g Philadelphiaost
100 g smält vit choklad
100 g rumsvarmt smör

Det räcker till en vanlig tårta, jag gjorde en liten idag och det blev en hel del över.

Dekorerad med blomma i sockerpasta och ätbart glitter. Täckt med marsipan. Första och sista gången jag använde färdigt lock, omöjligt att få snyggt! Hur är marsipan i bit som man använder för att täcka med? Lika svårarbetad?

Såhär gjorde jag tårtan

image

Första lagret med nougatfluff

image

Lager två och tre stansade jag ut ett hål i med hjälp av ett glas.

image

Citronkolafluff i lager två och nougat igen.

image

Fyllde hålet med geléhjärtan

image

På med sista tårtbottnet

image

Spacklade med chokladkrämen

image

Täckt med marsipan och redo att ätas!

Lyxig smörgåstårta

image

Vi smygstartar firandet av vår ettåriga bröllopsdag (och Hjalmars dopdag) med en härlig smörgåstårta ikväll. Jag älskar smörgåstårta och min mamma gjorde ofta det vid festligare tillfällen, något jag fortsatt med 🙂

Tänk att vi varit man och fru i ett helt år, jag är världens lyckligaste ♥

Tårtan är en lyxig variant med lax och räkor, två lager lax och ett lager räkor. Jag brukar bara ha två lager fyllning i vanliga fall.

Botten är av kantskuren (viktigt!) formfranska.

image

Laxfyllningen är baserad på philadelphiaost som rördes med gräddfil till en smidig konsistens. Finhackade laxbiten och purjo. Smakade av med peppar och finhackad dill. Även gott med rödlök men det faller inte barnen på läppen.

image

Räkfyllningen gjorde jag på fullfet creme fraiche, majonnäs, peppar och finhackad persilja. Jag brukar hacka i ägg men gulan löses lätt upp när den finhackas och blandas med röran så denna gång bredde jag på ett tunt lager räkfyllning, sen skivat ägg och därefter ett tunt lager fyllning igen.

Dekor Ett tunt lager creme fraiche/majonnäs/citronpeppar. Krispsallat runt. Ovanpå körsbärstomater, finhackat ägg, små vindruvor, räkor och dillvippor.

image

Till det ett glas gott vin! Per kunde inte hålla sig så jag fick presenten redan igår fast det egentligen är imorgon 😉