Ploppfluff i chokladskålar

Idag firade vi svärmor (samt inflyttning i nya huset) och jag kände mig riktigt pysslig när det kom till desserten! Jag har varit nyfiken på att göra egna små chokladskålar och skred nu till verket.

Jag blåste upp små vattenballonger (men de är så sköra att jag rekommenderar vanliga) som jag smorde in med lite olja innan jag doppade dem i smält, mörk choklad. Detta är mycket viktigt så att ballongen inte fastnar i chokladen. Tänk också på att chokladen inte får vara för varm, då kan ballongerna explodera! Dessutom blir chokladlagret mycket tunt och skålarna därmed väldigt sköra.

Jag klickade ut lite choklad på bakplåtspapper (som låg i en långpanna) innan jag placerade ballongen därpå. På så vis bildas en liten ”fot”. De fick stå ute och stelna innan jag nypte till ballongerna så att de släppte kanterna lite innan jag släppte ut luften. Det blev jättesöta små skålar!

Jag fyllde dem med Ploppfluff (180 g plopp som fick smälta i 3 dl het ,men ej kokande, grädde och vispades efter ordentlig nedkylning) och dekorerade med färska hallon. Barnen föredrog hallonen 😉

image

image

image